maandag 13 juni 2022

transscripts van interviews op video

transscripts van interviews op video



    Transscripts van video's met interviews kunnen een prima stuk content opleveren;

    Een transscript van een video kun je nog wel eens doorbladeren. Bij een life uitzending kan dat niet;

    De resultaten, vooral van vragen en antwoorden, leveren je geweldig materiaal op om content over te maken.




Het gebruik van video voor interviews ligt voor de hand

Interviews worden vaak vastgelegd op video. Logisch, want het is handig. Je vergeet als interviewer niets en iedereen kan zien dat je interview goed weergeeft wat er gezegd wordt.

Het gebruik van video heeft ook nadelen

Maar een interview op video heeft ook zijn nadelen. Zo is het bijvoorbeeld onmogelijk om het na te lezen, om tussentijds even over iets na te denken, aantekeningen te maken en dergelijke. Een uitgeschreven versie van wat er gezegd is, een zogenaamd transscript, is wat dat betreft erg gemakkelijk.

Een transscript maken is een klusje maar wel eenmalig

Een transscript maken is nog wel even een klusje, zeker als het een lang interview is en we met snelle sprekers te maken hebben. Maar het is een eenmalige klus en je lezers zullen deze contentvorm zeker waarderen.

Overweeg een interview in plaats van een verhaal voor een camera

Veel mensen vinden het lastig om een verhaal voor een camera te houden. In dat geval is het aan te raden om iemand te zoeken die jou een interview af wil nemen zodat het meer een soort van vraag- en antwoord spel wordt. Dat werkt dan vaak beter en levert een beter gestructureerd verhaal op. Mensen die interviews afnemen vinden we op de freelancer websites op internet. En ook van deze interviews kunnen we dan weer een transscript publiceren.

Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten