woensdag 18 mei 2022

Verfschetsen zijn uniek voor kunstenaars

Verfschetsen zijn uniek voor kunstenaars



    Verfschetsen vormen een apart soort content;

    Verfschetsen geven de opdrachtgever een goede indruk wat hij kan verwachten want dat is vaak lastig uit te leggen;

    Fotografeer al je tussenresultaten en gebruik ze in je publicaties.



Het feit dat een werk meestal niet in één keer wordt geschilderd bied mogelijkheden

Een kunstwerk wordt meestal niet in één keer op het doek gezet. Zelfs plein-air schilders die het werk meestal in één sessie afmaken, zetten eerst een schets op, vooral om de verhoudingen goed in beeld te brengen en nog vrij gemakkelijk aan een compositie te kunnen sleutelen

verfschetsen geven uniek content voor kunstenaars

Onderliggende schetsen kun je met houtskool maken maar ook met verf

Een dergelijke schets kan met houtskool worden gedaan maar ook met verf. In dat geval wordt vaak begonnen met een grove schets in een bruine kleur die geleidelijk aan overschilderd wordt met meer details. De schets zorgt er daarbij voor dat de onderling verhoudingen in stand blijven.

Schetsen geven ook vaak een indruk aan de opdrachtgever

Maar ook worden er gewoon meerdere schetsen gemaakt om een indruk te krijgen of een eerste concept te laten zien aan de opdrachtgever. In dat geval blijven die schetsen vaak bewaard. Zeker als ze in verf zijn uitgevoerd geven deze verfschetsen een uniek beeld van het opbouwen van een schilderij.

verfschetsen geven uniek content voor kunstenaars

Verfschetsen vormen daardoor unieke stukken content

Verfschetsen zijn alleen daardoor al unieke stukken content die zeker als zodanig bewaard moeten blijven en op onze websites en weblogs opgenomen. En wat let je om ook schetsen in houtskool en dergelijke te fotograferen en mee te laten lopen? Niets toch zeker? Dus fotografeer al je tussenresultaten en gebruik ze in je publicaties.

Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten