Screencast, een prima manier om iets uit te leggen op video
Screencast is de weergave van gebeurtenissen op een computerscherm, bijvoorbeeld voor het maken van cursussen of workshops;
|
||
Het maken van een screencast kan wel eens problemen met een antivirus programma geven;
|
||
De resultaten van screencastsoftware leveren je geweldig materiaal op om als content te gebruiken.
|
Filmen van je scherm was in de tijd van deze camera nog niet uitgevonden. Het beeldscherm trouwens ook niet |
Misschien zegt "screencast" je niets, maar je kent het vast wel
Veel mensen zullen de term screencast misschien niet kennen, maar ze hebben het hoogstwaarschijnlijk wel eens gezien. Want we kennen allemaal de programma's, waarin de werking van een softwarepakket of een website wordt getoond. Hierbij wordt een video van het beeldscherm getoond waarop alles beweegt en werkt alsof we zelf bezig zijn. Maar uiteraard is degene die de presentatie of cursus geeft degene die de cursor beweegt.
Hoe komt een screencast tot stand?
Een screencast wordt gemaakt door het opnemen van de achtereenvolgende beelden die op het beeldscherm te zien zijn. Zoals bij de bekende schermdump, maar dan in een serie na elkaar. We kunnen dat doen door gebruik te maken van speciale software. Die software wordt screencastsoftware of screenrecorder genoemd. Het gebruik van deze speciaal voor screencast ontwikkelde software levert vaak een betere beeldkwaliteit op dan het filmen van het scherm, dat voorheen ook nog wel eens werd gebruikt.
Soms doet de virusscanner moeilijk over screencast software
Een probleem is soms, dat een virusscanner het gebruik van de software niet accepteert om dat de scanner denkt met een zogenaamde keyboardlogger te maken te hebben. Die legt ook zaken als toetsaanslagen en muisbewegingen vast maar dan met het doel om de computer over te kunnen nemen. Een kwaadaardig soort gebruik dus.
Er is veel mogelijk met screencast software
Maar met een goed gebruik van goede software is veel mogelijk op het gebied van demonstraties, cursussen, workshops en dergelijke.
Tot slot
Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten