maandag 23 mei 2022

Samenvattingen van boeken schelen werk voor de lezer

Samenvattingen van boeken schelen werk voor de lezer



    Samenvattingen zijn in het gebruik heel handig en leveren dan ook populaire content op;

    Een samenvatting is ideaal om de inhoud van een boek te herinneren;

    Vaak wordt de context van een boek duidelijker omdat de structuur van de inhoud beter te volgen is.


mindmaps zijn ideaal voor samenvattingen
mindmaps zijn ideaal voor samenvattingen

Samenvattingen bieden veel mogelijkheden

Samenvattingen! Scholieren met lange boekenlijsten zijn er gek op. Maar ook voor volwassenen kan een samenvatting van een boek behoorlijk effectief zijn. Vaak zit de essentie van een boek behoorlijk verstopt in de inhoud. Het kan dan heel handig zijn om eerst die essentie te weten voordat je aan het boek zelf begint om alle details te weten te komen. We vinden samenvattingen vooral bij non-fiction boeken. Bij fiction boeken komen we de samenvatting wel tegen in de vorm van een synopsis, waarbij het verhaal van het boek wordt samengevat. Dat is vooral van belang bij het zoeken van een agent of een uitgever. Als content is een synopsis meestal niet bruikbaar.

Sommige schrijvers leveren al een samenvatting mee

Sommige schrijvers zijn zo behulpzaam om een samenvatting van hun werk mee te leveren. Dat kan als tekst maar om de samenhang duidelijk te zien is het ook nog niet zo verkeerd om deze samenvatting in de vorm van een mindmap te maken. Ook voor meer visueel ingestelde personen kan dat heel handig zijn.

Het onthouden van een boek kan er veel gemakkelijker door worden

Ook kan een een dergelijke samenvatting heel handig zijn om de inhoud van een boek te onthouden. Ik werk zelf bijna altijd met een mindmap als ik de inhoud een boek onthouden wil voor later, In de structuur van de mindmap kun je dan nog verwijzingen naar afbeeldingen, tabellen en dergelijke opnemen zodat je ze gemakkelijk terug kunt vinden. De context wordt er in het algemeen een stuk duidelijker van.

Een samenvatting is een nuttig stukje content

En dat een dergelijke samenvatting een stukje content oplevert dat voor veel mensen heel nuttig kan zijn, mag duidelijk zijn

Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje



Geen opmerkingen:

Een reactie posten