donderdag 26 mei 2022

Persberichten ondersteunen met gerichte content

Persberichten ondersteunen met gerichte content



    Persberichten alleen zijn niet voldoende om aandacht in de krant te krijgen;

    Zorg voor een flinke hoeveelheid gerichte achtergrondinformatie;

    Zorg voor een aantal kwalitatief goede foto's die gegarandeerd rechtenvrij zijn.




Persberichten zijn onmisbaar om een goede band met de pers te houden

Persberichten kennen we allemaal en zijn zeker nuttig om aandacht voor onszelf, ons bedrijf en onze producten te krijgen. Er is dan ook de nodige aandacht op de weblogs van Team Jetje aan gegeven. Persberichten sturen we op. Naar de pers. De naam geeft het al aan en ze vormen dan vooronszelf geen content die deze naam verdient. Niemand zet een persbericht op zijn weblog of in zijn nieuwsbrief. Maar er zit nog een kant aan.

Geen journalist heeft zin in een zoekplaatje

Een journalist of correspondent heeft behoefte aan achtergrondmateriaal. Over jou, over je bedrijf en over je producten. En hij o zij heeft weinig tijd. Er komen bij kranten soms tientallen persberichten per dag binnen. En alleen de meest kansrijke worden geselecteerd want geen journalist heeft zin in een zoekplaatje.

Ook een journalist heeft materiaal nodig om te kunnen werken

Maak je zelf al gebruik van persberichten? Zorg dan dat er de nodige achtergrondinformatie beschikbaar is. Denk aan eerdere persberichten, rechtenvrije en kwalitatief goede foto's van elke gebeurtenis waar maar een foto van gemaakt kan worden. Cijfermateriaal in een gemakkelijk toegankelijke vorm. Sociaal nieuws over het bedrijf, plannen, uitbreidingen en noem het allemaal maar op. Allemaal materiaal waarmee een journalist gemakkelijk zijn mening kan vormen. En hoe gemakkelijker en sneller dat kan, hoe groter de kans dat die zelfde journalist aandacht aan je bedrijf gaat schenken.

Zorg voor tevreden journalisten

Kortom, Persberichten zijn onmisbaar om een goede band met de pers te houden maar maak het leven van de journalist eenvoudiger en dat zal beloond worden met meer aandacht. En een groot deel van het materiaal zal ook prima content voor je blog of website vormen

Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten