Gebruik materiaal van derden
Alles is al eens bedacht, maar omdat niemand luisterde, kunnen we het nogmaals vertellen;
|
||
Het combineren van een aantal artikelen van anderen kan prima werken maar we gaan natuurlijk niets overschrijven of plagiaat plegen;
|
||
Wat zoeken met Google in verschillende talen kan ons heel wat materiaal opleveren
|
Wat ik nu schrijf, is vast al eens door een ander ook geschreven |
Alles is al eens bedacht. Zelfs deze zin.
Waarom zou je alles zelf bedenken? Steeds opnieuw dat wiel uitvinden dat een ander ook al vóór ons uitgevonden heeft? Nee, dat klinkt niet als een effectieve en efficiente manier van werken en dat is het ook niet. Over alles is al eens iets geschreven, waar ook ter wereld. Internet maakt het ons mogelijk om dat te vinden. Vertaalsoftware maakt het toegankelijk.
Met Google en vertaalsoftware maak je snel een skelet
Ok, het is nog niet volledig bruikbaar, maar we komen al een heel eind. Door een aantal bronnen samen te vatten, bijvoorbeeld in een mindmap, kunnen we een prima skelet maken waar we ons eigen verhaal aan op kunnen hangen. Het bespaart in de hoeveelheid onderzoek die we zelf moeten doen maar het zorgt wel voor een eigen en origineel verhaal dat niet alleen door de lezers gewaardeerd zal worden maar ook door zoekmachines zoals Google.
Als het mag kunnen we complete teksten overnemen
Daarnaast is er de mogelijkheid om gewoon complete stukken over te nemen, als de schrijver daar tenminste toestemming voor heeft gegeven. Vaak kunnen we die teksten vinden op artikelensites. Wel zal ook daar vertaling noodzakelijk zijn om het met succes te kunnen gebruiken, Maar al met al kan het dus heel zinvol zijn om bij een onderwerp waar we over schrijven willen eerst eens te gaan kijken of we er iets over kunnen vinden. Het kan heel lonend zijn.
Tot slot
Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten