maandag 16 mei 2022

Nieuwsberichten uit de kunstbranche en algemeen

Nieuwsberichten uit de kunstbranche en algemeen



    Nieuwsberichten worden door veel mensen gevolgd, al is het maar uit nieuwsgierigheid;

    Kunstnieuws is er natuurlijk volop maar het wordt zeer verspreid aangeboden;

    Een soort van overzicht zal zeker scoren onder de lezers.



Wat vertelt u mij daar? Dat is interessant voor de lezers

Het vastleggen van webinars biedt ons mogelijkheden

Nieuwsberichten vormen waarschijnlijk de meest gelezen artikelen op het internet. Iedereen zoekt nieuws, verslaat nieuws, geeft nieuws door of maakt zelf nepnieuws. Dat laatste is behoorlijk populair aan het worden. En het kan behoorlijk verwarrend zijn. Een website of weblog met betrouwbare nieuwsberichten is dus best interessant voor lezers en nieuwsberichten kunnen dan ook een prima nieuwsbron zijn.

RSS was speciaal voor het verspreiden van nieuws ontwikkeld

Een jaar of tien geleden werd RSS ontwikkeld, een systeem om nieuws en ook andere content te verspreiden. Met een speciale lezer, vaak onderdeel van je internetbrowser kon je de zogenaamde RSS-feed lezen. Die lezer was voor de ongeoefende op ict gebied wel nodig om iets van de inhoud te begrijpen, die in een zogenaamde XML opbouw werd geleverd. Bijna elke site bood wel een mogelijkheid aan om je op de RSS feed van die site te abonneren (zie het oranje symbooltje met link onderaan deze pagina) maar inmiddels is RSS toch wel over zijn hoogtepunt heen. Het feit dat Google het op een zijspoor zette lijkt het nooit helemaal te boven gekomen te zijn. Wel wordt RSS nog wel eens gebruikt in de wereld van de podcast.

Het aanbod aan RSS-sites is er nog steeds

Wel zijn er nog steeds sites die nieuws etc aanbieden, al moet je er meer naar zoeken dan enkele jaren geleden. Maar dan kan het een prima manier zijn om nieuws op je website aan te bieden, dat afkomstig is van gerenommeerde sites. Zaken als rechten etc. zijn in het algemeen goed geregeld dus daarover hoef je geen zorgen te hebben.

En zelf schrijven gaat ook prima

En we kunnen altijd onze nieuwsberichte zelf regelen. Veel lezen maar in gerichte periodieken maar ook algemeen nieuws volgen om te zien of er iets interessants tussen zit. Juist dat wordt een belangrijke taak van je blog, nieuwsbrief en dergelijke. Jij zorgt er voor dat anderen niet overal op zoek moeten naar het laatste nieuws. Het levert in elk geval een leuke stroom aan materiaal voor interessante content op.

Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten