maandag 16 mei 2022

Opinie-artikelen zijn om van te leren of je eraan te ergeren

Opinie-artikelen zijn om van te leren of je eraan te ergeren



    Met opinies kun je het zowel hardgrondig eens als oneens zijn;

    Of je plezier in het lezen hebt of dat je je ergert maakt niet uit. De tekst heeft de aandacht;

    Het schrijven van een goed leesbare opinie is lastiger dan het lijkt.



Wat moet ik hier nu weer van denken?

Met opinies kun je het zowel hardgrondig eens als oneens zijn

In de media kunnen we niet om de opiniemakers heen. Sommige doen hun werk uitstekend en je kunt met plezier naar hun betoog luisteren. Anderen lijken er vooral te staan omdat ze de juiste mensen kenden die ze wel aan een goedbetaald baantje wilden helpen. Maar één ding is wel duidelijk en dat is dat je het heel erg eens kunt zijn met een opinie maar dat je je er oog enorm aan ergeren kunt. Vooral bij politiek getinte opinies is dat vaak het geval.

Aandacht heb je altijd

Maar waarom zouden we dan moeite doen om opinies als content op ons weblog of op onze website te krijgen? Dat is vrij eenvoudig. Of je plezier in het lezen van de opinie hebt of dat je je ergert maakt niet uit. De tekst heeft in alle gevallen de aandacht. En om aandacht is het allemaal begonnen, nietwaar? Hoewel mensen niet naar je weblog komen om zich te ergeren. Maak het dus niet al te bont. Want controverse is leuk en nuttig, maar lezers die boos weglopen komen waarschijnlijk niet meer terug.

Het schrijven van een goed leesbare opinie is lastiger dan het lijkt

Het schrijven van een opinie is meestal het werk van een columnist. Een man of vrouw met een scherpe pen die goed door het geleuter van veel politici en andere bobo's heen weet te prikken. Maar je wilt als columnist zowel je mening goed duidelijk maken als in de toekomst opnieuw gelezen worden. Dat is dus een kwestie van balans zoeken bij wat je schrijft. En dat is nog niet zo simpel. Een columnist heeft geen eenvoudige taak. En goede columnisten zijn daarmee best schaars.

Waar gaat het over?

Nu is het niet zinvol om op een kunstwebsite politieke verhandelingen te gaan schrijven, tenzij er een duidelijk verband is. Politice werken graag met subsidies in de kunst en cultuurrichting. Niet omdat ze vinden dat die meer geld verdienen, maar omdat het een prima middel is om indien nodig druk uit te kunnen oefenen.

Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten