maandag 9 mei 2022

Maak je content belangrijk voor mensen

Maak je content belangrijk voor mensen


  Goede content is belangrijk voor mensen en voelt hen aan;

  Een belangrijke drijfveer is angst en daar wordt misbruik van gemaakt;

  Blijf positief en optimistisch naar je lezers.



Is jouw content wel belangrijk genoeg?

Wat is de belangrijkste eis aan je content?

Als je wilt dat je volgers je content gaan delen (en dat willen we) dan is het eerste dat wel moeten bereiken dat die volgers een heel goed gevoel bij jouw content krijgen. 

Begin bij jezelf

Denk eens aan jezelf. Wat gebeurde of gebeurt er in je leven dat anderen ook ervaren? En ben je daar eerlijk, helder en open over? Dat geeft je een soort van herkenbaarheid bij je volgers waar ze positief op zullen reageren. Je volgers gaan zich dichter bij jou, je content en je onderwerpen voelen. En krijgen gevoel voor je en voor je emoties waar je juist zo open over bent. 

Laat merken dat je om je volgers geeft

Hoewel we over heel veel communicatiemiddelen beschikken in de huidige tijd is het aantal mensen dat zich alleen en eenzaam voelt groter dan ooit. En dat geeft een onprettig gevoel dat verminderd wordt als de lezer het gevoel krijgt dat er iemand wel degelijk om hem of haar geeft.

Angst is ook een belangrijke negatieve factor

Een andere negatieve factor die veel mensen ervaren is angst. Met name de media en de reclamewereld doen niets anders dan maar angst te kweken om meer lezers of kijkers te krijgen en mensen tot kopen aan te zetten om naderend onheil af te weren. Oud worden bijvoorbeeld. De huidige overdaad aan elkaar tegensprekende informatie draagt beslist bij aan de onzekerheid en angst van veel mensen. 

Praat met je content tegen de lezers

Dus laat je content het gevoel geven dat je het tegen de mensen hebt en dat je je betrokken bij hen voelt. Stel vragen al zul je geen antwoord krijgen maar ze laten de mensen nadenken. Ga in op hun angsten en benader die met begrip maar wel voldoende rationeel om ze te kunnen verminderen. Denk vóór het schrijven van je content er over na hoe je je volgers er op enige manier mee kunt helpen. En laat het opvallen. Als men het als opvallend goed ervaart is de kans groot dat het gedeeld wordt. 

Maak je content in elk geval gevoelsmatig uniek

Geef mensen ook het gevoel dat ze over vrij unieke info beschikken die niet iedereen heeft. Ook dat zal de neiging om het te delen alleen maar verder vergroten. Iedereen laat graag zien dat hij over unieke informatie beschikt. 

Wees positief en optimistisch

Houd het positief. Blijf zelf vrolijk en optimistisch. Vertel ook waarom je dat bent. Geef er je redenen voor. Heel belangrijk: Ga je volgers nooit met jouw problemen opzadelen want ze hebben al problemen genoeg. Je mag best open zijn. Hoe opener hoe beter. Maar het blijft wel jouw probleem en niet dat van je volgers. 


Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten