dinsdag 12 april 2022

Mindmapping verbetert spectaculair het geheugen

Mindmapping verbetert spectaculair het geheugen 

De mindmap is ideaal voor creatieve geesten

Ons brein denkt in beelden en structureert zichzelf ook op basis van beelden. Er worden associaties gelegd tussen beelden. Waarbij niet alleen de ogen een rol spelen maar alle zintuigen. Je oren doen mee, je smaak, je reuk, je tastzin. Al deze zintuigen kunnen getriggerd worden om bepaalde beelden op te roepen. Wie kent er niet het verschijnsel dat je aan een gebeurtenis of een persoon herinnerd wordt als je een bepaald stukje muziek op de radio hoort? 

Denken doen we in beelden

Dit verschijnsel heeft er toe geleid dat men op zoek gegaan is naar allerlei technieken om informatie die we willen onthouden gemakkelijker toegankelijk te maken. En dus door er een beeld van te maken dat het brein gemakkelijk op kan nemen.  Een bekend voorbeeld is de relatief simpele techniek van de mindmap, waarbij de maker wordt aangemoedigd om af te wijken van standaard patronen en deze zo eigen mogelijk te maken. 

Mindmapping maakt beelden van informatie

Het meest gebruikte concept is van Tony Buzan. Hij heeft de techniek veel bekendheid gegeven. Veel docenten gebruiken de techniek van de mindmap, overtuigd als ze er van zijn dat de techniek gewoon werkt. Leerlingen nemen meer op in kortere tijd en houden de informatie veel beter vast. 

Als demonstratie het bovenstaande nog even hier onder als mindmap vastgelegd. 

Mindmap
Deze mindmap biedt dezelfde informatie als bovenstaande tekst

Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten