vrijdag 15 april 2022

"Hoe doe je.." content

 "Hoe doe je.." content


Is het je wel eens opgevallen hoeveel online cursussen er tegenwoordig gegeven worden over letterlijk elk denkbaar onderwerp? Het kan kennelijk een interessante en gevraagde vorm van content zijn. Zeker als we het in een “Hoe doe je….” Vorm gieten. In de kunstwereld zijn er grote groepen op zoek naar zaken die je zou kunnen laten zien of waar je zelfs iets van een workshop van zou kunnen maken.

Afplakken als je gaat schilderen is een goed onderwerp voor  "Hoe doe je.." content

 

Hier liggen natuurlijk ook voor kunstenaars en anderen die in kunst geïnteresseerd zijn de nodige mogelijkheden. Kennis die we over kunnen dragen is meestal wel aanwezig. Dus het is vooral het werk dat in het maken van een cursus, workshop of demonstratie gaat zitten. We kunnen daarbij uit verschillende mogelijkheden kiezen. Je kunt cursussen maken op papier, met PowerPoint dat je naar een filmpje omzet en video.

Papier is het meeste werk maar er is nog altijd een grote groep die graag op papier werkt. Omdat het aanbod vooral via video is, ligt hier een interessante mogelijkheid. Eventueel lever je de cursus via PDF. Dat kan prima. Maar ook printen en opsturen is mogelijk. Alleen wordt de kostprijs dan wat hoger.

PowerPoint wordt natuurlijk heel veel gebruikt voor presentaties en het geven van workshops. Iedereen heeft er wel eens voorbeelden van gezien. Tegenwoordig is het mogelijk om een PowerPoint presentatie op te slaan in een universeel MP4 formaat. Dat maakt het mogelijk om je video op YouTube of Vimeo te zetten en daar vandaan te streamen richting je website of weblog.

En dan is er natuurlijk nog de video die heel geschikt is om te laten zien hoe je dingen kunt doen. Vooral als je wilt laten zien hoe je iets doet of maakt, kun je bijna niet om video heen.

Het mag duidelijk zijn dat eenvoudige educatievormen voor allerlei bezigheden een goede aanvulling in de content gereedschapskist kunnen geven.
 

Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten