woensdag 13 april 2022

Behind the scene reportage

Behind the scene reportage


    Veel mensen vinden het interessant te zien hoe iets tot stand komt;

    Een stapsgewijze uitleg in het atelier of werkplaats zal zeer gewaardeerd worden;

    Zorg dat je tijdens het maken van een kunstwerk al het nodige materiaal verzamelt om daar later een behind the scene artikel van te kunnen maken.


Hoe is dit tot stand gekomen?

Iets dat veel mensen interessant vinden, is de manier waarop iets, bijvoorbeeld een video of een schilderij, tot stand komt. Iets waar ze normaal gesproken geen zicht op hebben en juist dat maakt het voor hen interessant.


 

erotische kunst in eerste opzet
Een stukje erotische kunst in wording

Gebruik een "behind the scene reportage" 

Hier kunnen we op inspelen met een zogenaamde "behind the scene reportage," waarbij we het wordingsproces vastleggen. Uiteraard kan dat, door in allerlei fases van het wordingsproces foto's te maken. Maar video werkt daar vaak nog mooier. 

Werken met sterk vertraagde video

Een vrij bekende manier is bijvoorbeeld bij een schilderij met een video met een extreme vertraging te werken. Bijvoorbeeld 1 beeld per uur. Dan zien we het schilderij inderdaad groeien. En ook nog in een hoog tempo. Sommige camera's hebben hier zelfs voorzieningen voor.

Time lapse video

Dit soort sterk vertraagde video's, de zogenaamde time lapse video's, zien we nog wel eens op YouTube als er in één weekend een tunnel onder een snelweg wordt gebouwd, of een brug op zijn plaats neer gelegd wordt. Een voorbeeld van een zwaar transport, een complete boogbrug door de Rotterdamse haven zien we op  https://www.youtube.com/watch?v=87cKKl8mvog


Extra handjes zijn heel handig

Vaak zullen we bij het maken van een dergelijke reportage wat extra handjes nodig hebben. Zeker als we zelf de content maken, is het lastig om je ook nog bezig te moeten houden met het regelen van een achter de schermen reportage. Het is handig als iemand anders dat voor je doet. Maar als dat niet gaat, zet dan de camera op een statief en maak om een bepaalde tijd een foto. Die zijn met verschillende hulpmiddelen later wel weer aan elkaar te plakken. Sommige camera's beschikken over de mogelijkheden van timelapse video. Ook die zou je gewoon aan kunnen zetten en met je mee laten kijken. 

Wat voorbereiding is geen luxe

In elk geval vraagt een behind the scene artikel de nodige voorbereiding waar je al mee moet starten, voordat je aan je eigenlijke kunstwerk gaat beginnen. 

Maar je zult met het resultaat een flink aantal volgers een plezier doen. Dat is wel zeker.



Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er daar vele van terug te vinden. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten