dinsdag 12 april 2022

Hulpvaardige content

Hulpvaardige content


Heb je de beginjaren van de personal computer nog meegemaakt, zeg maar half jaren '80 en de beginjaren '90? De tijd van MS-Dos 6.1 en Wordperfect 5.1? Kocht je in die tijd nieuwe software dan kreeg je een fraaie kartonnen of zelfs kunststof cassette met daarin een 1,4mb diskette met de software en een dik zwaar handboek, waar het allemaal in stond. PC's en hun handboeken hadden nog een zekere status in die tijd. 

Hulpvaardige content
Waar vind ik hulp bij mijn computerproblemen?

Hulp zoeken op internet was lastig in die tijd want internet was nog niet uitgevonden. Maar toen het internet er eenmaal was, was dit wel de doodklap voor deze dikke handboeken waar alles in stond. Het was goedkoop en je hoefde dus niet op een bladzijde meer of minder te kijken.

De evolutie van de handboeken ging nog verder. Veel bedrijven hebben geen handleiding voor hun software meer maar richtten een community op. Een groep waar je je vragen aan stellen mocht. Lastig. Soms krijg je wel een belediging maar geen antwoord. Het trekt duidelijk een bepaalde groep mensen aan.

Al met al is een goede helpfunctie met veel, heel veel voorbeelden best gezocht maar nauwelijks te vinden. En daar kun je een bijdrage aan leveren door veel content te leveren die deze helpfuncties bevat. Je zult er veel mensen blij mee maken. Zorg voor goede ingangen. Die zijn juist van belang als je ergens hulp bij zoekt. Als je alles al weet heb je die hulp waarschijnlijk niet nodig.

Maak je hulpteksten goed vindbaar op Google. Zet er veel koppen in als "Wat is een xxx" want dat soort vragen worden aan Google gesteld en die is ook blij als ze de vraag zo letterlijk mogelijk behandeld zien in uw content.

Kortom, hulpvaardige content zal beslist goed vallen bij je volgers. 

Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten