vrijdag 7 januari 2022

Wordclouds benadrukken de begrippen uit je tekst

De wordcloud komt uit de hoek van het ontwerp van weblogs

Wordclouds bestaan er in allerlei vormen en maten. Van oorsprong was een wordcloud een manier om het gebruik van trefwoorden in bijvoorbeeld een weblog zichtbaar te maken. En als zodanig werkt het ook prima. Voor bekende blogplatformen als bijvoorbeeld wordpress zijn indrukwekkende hulpmiddelen beschikbaar om de wordcloud vorm te geven. 

De wordcloud generator maakt afbeeldingen

Maar voor gebruik bij contentmarketing zal vaak gebruik gemaakt worden van een woordcloud generator die een afbeelding aanmaakt. Opmerkelijk genoeg zijn wordcloudgeneratoren de afgelopen jaren gekomen en gegaan. Ze stellen kennelijk nogal wat technische eisen aan met name de browsersoftware. Ook het verdwijnen van flash en silverlight heeft hier veel effect gehad.

Veel gebruikte termen worden benadrukt

Hoe vaker een woord gebruikt wordt, hoe groter het gebruikte lettertype. Vaak zijn de woorden aanklikbaar waardoor de wordcloud als een soort index op je weblog te gebruiken is.

Er bestaan zelfs interactieve varianten die je kunt gebruiken bij het geven van een presentatie. Maar die hebben we hier niet nodig, hier denken we in termen van contentmarketing. 



Voorbeeld van een wordcloud

Bovenstaand een voorbeeld waarbij een wordcloud in de vorm van een autootje is gemaakt met de website woordwolk.nl die bij ons overigens alleen probleemloos werkt als we google chrome als browser gebruiken. Maar mogelijk zijn er op andere pc's minder problemen met andere browsers.

De woordwolk wordt bij de productie van content vooral gebruikt voor het maken van opvallende afbeeldingen waarin de gebruikte termen en begrippen nogmaals goed tot hun recht komen.

Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten