zaterdag 8 januari 2022

Whiteboard video's houden de aandacht vast

Whiteboard video's houden de aandacht vast


Een steeds vaker voorkomend fenomeen op internet is de whiteboard video. Hierbij hebben we een meestal witte achtergrond waarbij een "hand" een tekening maakt op die achtergrond. We beginnen met een wit vlak. Dit is het white board. En zien dan de tekening geleidelijk aan ontstaan. De software de hier voor nodig is, is te koop en er zijn ook abonnement-achtige constructies waarbij we per maand of jaar betalen om het online te kunnen gebruiken. 


Whiteboard video's worden inmiddels veel gebruikt voor allerlei doeleinden waarbij mensen aan anderen iets uit willen leggen. Het voordeel van de whiteboard video is namelijk dat deze de aandacht goed vasthoudt. Mensen willen toch graag zien wat er gebeurt. En ze zijn nieuwsgierig naar wat er verder nog komen gaat. Whiteboard video's worden dan ook veel gebruikt door kunstenaars,  grafisch ontwerpers en andere creatievelingen die graag even iets uittekenen of uitleggen op een schoolbord of vergelijkbaar. 

En inderdaad ziet een whiteboard video's er visueel aantrekkelijk uit en het is zeker levendig. Je kunt deze whiteboard content voor bijna alles gebruiken dat een vorm van afbeeldingen nodig heeft. 

Het maken van een  whiteboard video's vraagt weinig kennis van zaken. Je stelt een aantal zaken als teksten en afbeeldingen in en de software zorgt er wel voor dat het uitgetekend wordt. Met een uurtje proberen in de praktijk kom je qua opleiding al een heel eind. 

Een beetje verbeelding, fantasie en de nodige inspiratie doen dan de rest wel. 

 

Is het ontwerp van de whiteboard video klaar dan wordt er een videoformaat van gegenereerd dat we daarna opslaan op een videoplatform als Youtube of Vimeo. Via een link in onze eigen content kunnen we de video daarna bereiken. 

Het kan een kleine investering vragen maar daarna heb je er wel een prima hulpmiddel bij om je presentaties een stuk levendiger te maken. Wel is het met dit soort hulpmiddelen altijd een kwestie om het alleen te gebruiken als het echt iets toevoegt. Als we het als een kunstje gaan gebruiken dat zal het snel gaan vervelen en wordt het genegeerd als het wél zinvol wordt gebruikt. Alles met mate, dus

Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten