donderdag 13 januari 2022

Vloggen voor snelle registraties

Vloggen voor snelle registraties


Wat is een vlog?

de term vlog is een samentrekking van video en blog. Een vorm van het bijhouden van een weblog met video in plaats van met tekst. Maar in de loop van de tijd heeft het die betekenis een beetje verloren is nu is een vlog in vorm van een informele video geworden.

typisch vlogformaat met een door de software gegenereerde afbeelding naast de staande video

Een vlog is vooral registrerend

Het is een registratie van een gebeurtenis, van iets dat iemand meemaakt, een gesprekje of een kort interview geworden. Het is een video waar de spontaniteit en de feitelijke registratie voorop staan en waar de kwaliteit op de tweede plaats komt.

Een vlog heeft vaak een staand formaat

Vlogs worden vaak in portrait ofwel staand formaat geschoten met een smartphone. Daarmee past het beeld niet in een standaard videospelen er wordt er aan de zijkanten nog wel eens iets naast geplakt. Ook dat doet de algemeen professionaliteit en kwaliteitsindruk geen goed, maar ook hier is sprake van iets dat bij een vlog volledig getolereerd wordt, omdat het er gewoon bij hoort.

Vlogcamera's zijn prijzig

Voor wie wat meer kwaliteit wil zijn er speciale vlogcamera's in de handel die een aanzienlijk betere kwaliteit video afleveren maar daar hangt wel een pittig prijskaartje aan. Voor een dergelijke vlogcamera moet je al snel tussen de 500 en 800 euro meenemen. Dat is geen probleem als je dagelijks vlogs opneemt en publiceert maar anders is het toch aan te raden om de mobiele telefoon in de strijd te gooien.

Een statief doet wonderen voor de kwaliteit

Wat vaak irritant is aan vlogs is het schuddende en bibberende beeld omdat de videograaf de camera teveel beweegt. Er zijn speciale klemmen in de handel waarmee een telefoon op een statief te zetten is. Dat verbetert de kwaliteit van de video direct enorm en we praten over een zeer geringe investering.

Vloggen vraagt vooral om oefenen

Het maken van redelijke kwaliteit vlogs vraagt vooral wat oefening. Aan de theorie die achter betere kwaliteit films en video's schuil gaat, laat geen vlogger zich ook maar iets gelegen liggen en dat wordt niet als een probleem gezien. Als je vlogs gaat maken of kijken dan weet je vooruit dat je geen superieure video te zien krijgt maar mogelijk wel een opname die je anders nooit te zien zou krijgen.


Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten