vrijdag 14 januari 2022

Een mockup geeft soms verbazende effecten

Een mockup geeft soms verbazende effecten


Een manier om foto's te presenteren is door gebruik te maken van zogenaamde mock-ups. Hierbij wordt een foto in een bepaald kader in een kleinere foto geplaatst, bijvoorbeeld om een indruk te geven hoe een bedrukt product er uit ziet. 

Er zijn vele voorbeelden van mock-ups. De zogenaamde impressies van e-boeken zijn een voorbeeld, of kunst dat zogenaamd ergens aan de wand hangt. Het effect is vaak goed, omdat veel mensen zich bijvoorbeeld niet voor kunnen stellen hoe een schilderij aan de muur er uit kan zien.

Een mockup op een zogenaamde boekcover geeft een verbazend echt effect

Hier is een voorbeeld, gemaakt met een online tool. Via Google zijn volop van de "mockup generatoren" te vinden. Het aanbod is groot. We gaan bij deze website (https://placeit.net) uit van een foto van een schilderij, een tulpje. Daar doen we een upload van naar een website en deze website zorgt er voor dat de foto keurig netjes op de tabletcomputer wordt afgebeeld.

We gebruiken deze foto van een tulpen schilderijtje als basisfoto.


en na behandeling op de website komt er dit uit. De tulp is hier op een tablet verschenen maar er zijn natuurlijk veel varianten denkbaar.



Het uiteindelijke resultaat ziet er op zich heel goed uit. Het ligt niet echt voor de hand dat het hier een nep-afbeelding betreft,  die met software in elkaar geknutseld is. Het enige waar we goed op moeten letten is dat de foto de juist verhoudingen en het juiste formaat heeft. Maar dat is aangegeven bij het ontwerp op de website.

Wel moeten we vaak wat betalen om de gegenereerde foto op te halen. Dat is niet altijd even duidelijk vermeldt dus bekijk dat altijd eerst even. Ook is het vaak nodig om met een abonnement te werken. Maar zeker als je regelmatig van dit soort mockup's gebruik maakt kan dat zeker de moeite waard zijn.


Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten