donderdag 4 november 2021

Video in je gereedschapskist als contentleverancier

Video in je gereedschapskist als contentleverancier


In 2022 zal multimedia doorgaan met zijn zegetocht over het hele internet, in alle denkbare sectoren, zowel publiek als privé, zowel voor bedrijven als voor de overheid, voor kleine bedrijven en voor goede doelen, voor groepen met wat voor overtuiging dan ook en ook gewoon voor individuele personen. 

Video in je gereedschapskist als contentleverancier


 
Video is één van de allerbelangrijkste stuwende krachten achter deze multimedia ervaring. Hoewel afbeeldingen gemakkelijker te benaderen zijn voor degenen die ze bekijken willen neemt video de kijker veel meer bij de arm en leidt deze naar de over te brengen boodschap. Video wordt veel actiever ingezet dan vroeger toen het puur entertainment was.

Met de komst van steeds slimmere telefoons, tabletPC's en vergelijkbare technologie is video ook steeds onafhankelijker van de computer en is nu inmiddels te bekijken waar je maar wilt. WIFI, 4G en 5G netwerken maken verbinding met internet overal mogelijk.  Het gebruik van video zal dus hoogstwaarschijnlijk doorgaan met explosief te groeien.
 
Wat betekent dit voor contentmakers en andere specialisten in het overbrengen van overredende boodschappen naar klanten?

Wat betekent het voor de daadwerkelijke maker van de video's? Of het nu bedrijven zijn, goede doelen, kunstenaars, organisaties van vrijwilligers of wie u ook maar kunt bedenken, die reclame wil maken? Iemand die een boodschap aan het grote publiek, op een kleinere groep of zelf maar heel doelgericht op een gesloten groep over wil brengen? Bijvoorbeeld voor promotiedoeleinden binnen het eigen bedrijf?


Praktische zaken waar je mee te maken krijgt

Er zijn vele praktische zaken waar je als leverancier van videocontent of als contentmaker mee te maken krijgt en waar je dus een oplossing voor moet hebben. En dan hebben we het over zaken als:

  • Welk video formaat moeten we gaan leveren?


  • Moeten we flitsende videos voor het grote publiek maken of voldoet iets simpelers ook?


  • Moet we professionele producties maken of gaan simpele, thuis gemaakte video's aan het langste einde trekken?


  • Moeten we investeren in professionele apparatuur en software?.
Vintage camera, voorloper van video
Vintage camera, voorloper van video



Meningen van derden


Meningen van anderen over de inzet van video in een paar relevante uitspraken:

“gegeven het feit dat de camera op uw smartphone al bijna even goed is als een normale kleine camera voor de particulier zal alleen dit er al voor zorgen dat social netwerken om al die beelden te verspreiden zullen blijven. En sterker nog, ze zullen een enorme groei doormaken. Ook zal het een enorme impact hebben op de reclamewereld”.  

“Youtube zal eindelijk de erkenning krijgen die het verdient en uiteindelijk groeien naar het centrale punt van de sociale netwerken”.
 
“Video productie is niet echt noodzakelijk, zolang de gebruikers van Youtube elke kwaliteit accepteren en het zelf gemaakte beeldmateriaal zal een overheersende rol spelen. Maar een partij die zowel beeld als perfect afgewerkte video's kan leveren zal hier al snel een voorname rol kunnen spelen”.
 
“De voorspelling voor sociale media in 2022 en verder kan gemakkelijk samengevat worden in een paar woorden: video, video en nog veel meer video!”.
 
“in 2022 zal de kwaliteit van video, zowel beeld als geluid over de gehele linie een sterke verbetering laten zien. Dit zal als onvermijdelijk resultaat hebben dat de verwachtingen van de gemiddelde filmpjes kijker op internet ook steeds hoger worden en dat men uiteindelijk de mindere kwaliteit links zal laten liggen. Tegelijk zal het tot gevolg hebben dat iedereen die nu nog aarzelt om video in reclame- of voorlichtingscampagnes in te zetten overstag zal gaan en er alsnog in zal stappen. Een aantrekkende economie zal dit verschijnsel nog verder versterken. Het zal leiden tot een wedloop tussen de videoproducenten”.

“als uw bedrijf niet in de videowereld te vinden is, maak dan haast om een videokanaal op te zetten om de voordelen te plukken van de op twee na grootste zoekmachine van internet”

“Video is steeds meer van belang nu het internet verschuift naar mobiel en steeds  meer interactief gebruik. Videos vormen een steeds groter deel van Google's zoekresultaten nu Google de technologie heeft verworven om ook video te indiceren. Videos zijn al goed voor 50% van alle online webverkeer
Niet alleen versterken videofilmpjes de zichtbaarheid van uw onderneming, maar zij dragen ook een stuk betrokkenheid met de klanten. Het uitleggen van producten middels video verhoogt de omzetcijfers met ruim een factor 4! Dat dit uiterst positief is voor de naamsbekendheid en de mond tot mondreclame is overduidelijk”.

"De barrières voor de kleine spelers die video's op hun websites en weblogs willen plaatsen zijn vrijwel helemaal verdwenen. En de barrières zullen verder afnemen voor zover ze er nog zijn."



Goed licht is ook belangrijk in de videostudio
Goed licht is ook belangrijk in de videostudio

De kosten van video


De kosten van video zullen verder doorgaan met vallen. De trend gaat in de richting van meer, betere en goedkopere diensten omdat de concurrentie tussen de grote de markt automatisch wel die kant op stuurt. En als de barrières om aan de markt deel te nemen alleen maar steeds verder verdwijnen, zullen de kosten om reclame te maken voor wat u dan ook wenst, behoorlijk snel dalen om uiteindelijk op een niveau terecht te komen wat iedereen zich wel kan veroorloven.  

Er zal altijd wel een markt overblijven voor duurdere en grotere videoproducties maar diensten waarmee men dingen zelf kan regelen zullen beslist de kop opsteken. Er zal simpeler informatie komen over hoe je zonder al te veel kosten te maken gemakkelijk iets toonbaars kunt maken.

En daarmee zal het noodzakelijk budget voor dergelijke producties ook geleidelijk aan kleiner worden. Dit is een trend waar de huidige generatie videobedrijven beslist rekening mee zal moeten houden als ze zich een plaats op de markt willen verwerven en vasthouden.

De mythe van de virale video's


"virale" video's zijn geen opzettelijk geplande creaties. Ze zijn een fenomeen en en zoals bij elk fenomeen kunt u er niet voor gaan zitten om er even eentje te maken. Wat u ook verteld wordt wat dat betreft, het werkt gewoon zo niet.
 
"virale" video's ontstaan als bepaalde video's worden gevonden door het juiste bezoekers met het juiste humeur op het juiste moment.

Zij zijn niet als viraal gemaakt en verstuurd met dat doel door het eigenaar van de video of door degene die hem gemaakt heeft. Als dat wel mogelijk zou zijn zou er ook nooit een film in de bioscoop floppen.

Samenvattend

Video is voor de contentmaker niet meer weg te denken. Het maken of laten maken van video wordt ook steeds toegankelijker. Het is aan te raden om geleidelijk aan meer video naast de andere contentvormen in te zetten. Waarbij wel aangetekend moet worden dat video's langer dan een minuut nooit afgekeken zullen worden. 

Voor de moderne mens is iets dat meer tijd kost dan een minuut gewoon te lang geworden. Absurd, inderdaad. Maar helaas is het wel de realiteit.





Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje




 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten