donderdag 4 november 2021

Animaties als content

Animaties als content

    Animaties maken levert je unieke content op, die ook nog eens duidelijk de aandacht trekt;

    Het verrassingseffect is belangrijk. Vergeet niet dat men wel iets gewend is tegenwoordig;

    Heb je zelf de kennis en de techniek niet in huis, dan is het maken van een opvallende animatie vaak nog wel uit te besteden.



Een plaatje wordt "uit de hand" geschetst

Animaties zijn eigenlijk alles wat beweegt op ons beeld, zonder dat het een video of iets dergelijks is. Het is een getekend of op ander wijze met de hand gemaakt iets, dat omgezet wordt tot een video om ervoor te zorgen dat we onze animatie weer kunnen geven.

 

Een bekend voorbeeld

Een bekend voorbeeld van een animatie is de software die een schets tekent, zodat je het beeld langzaam ziet ontstaan. Er zijn online verschillende pakketten te krijgen, in verschillende prijsklassen  die dit soort animaties kunnen  maken. Het resultaat is vaak een filmpje dat je op YouTube of een vergelijkbaar medium moet zetten. Daar krijg je een code, waarmee je je video in allerlei social media of een eigen weblog op kunt nemen. Zie hier boven een voorbeeld. Maar er zijn meer voorbeelden. 

Foto's met bewegende gedeeltes er in

Een ander voorbeeld dat je nog wel eens tegenkomt zijn de bewegende foto's. 

Neem bijvoorbeeld deze winterse foto van Volendam. Leuk maar wat statisch.


De vraag is, of dat niet wat levendiger kan en dat is inderdaad mogelijk. Het filmpje, want dat is het, dat het resultaat is van deze foto, is gemaakt met het programma Photomirage. Het bewegende effect is op het eerste gezicht best wel verbluffend en trekt zeker de aandacht van de bezoekers aan je weblog.

 


Dit zijn zomaar twee willekeurige voorbeelden van animaties. 

Maar er zijn veel meer voorbeelden en toepassingen van animaties te vinden. Beschik je bijvoorbeeld over het Office pakket van Microsoft, al dan niet online? Dan heb je daar PowerPoint tot je beschikking. Daar kun je verschillende animaties mee maken die later te exporteren zijn tot een zogenaamd MP4 bestand, dat als een video weer te geven is. 

Er zijn wel een paar beperkingen, bijvoorbeeld met de toepassing van geluid wat nogal een kritisch proces is, dat vaak misgaat, maar afgezien daarvan werkt het wel. 


Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er daar vele van terug te vinden. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten