vrijdag 5 november 2021

Het grote voordeel van de checklist

Het grote voordeel van de checklist

    Checklists zijn handig en tijdsbesparend;

    Het voordeel van een checklist is ook, dat je niet snel iets vergeet;

    Je hoeft niet steeds opnieuw te bedenken wat je allemaal moet doen.


Bij routineklussen hoef je nooit na te denken

Het handige van kleine routineklussen is, dat je er niet echt meer bij hoeft na te denken. Maar er zijn ook wat grotere klussen die uit een aantal stappen bestaan, die in de juiste volgorde uitgevoerd moeten worden.

Een checklist kan vergeten, fouten en problemen voorkomen

En dan komt de checklist om de hoek kijken. Daarop worden alle noodzakelijk te doorlopen stappen opgesomd, in de volgorde waarin ze gebeuren moeten. Soms is er zelfs een mogelijkheid om aan te vinken wat je moet gaan doen. Veel checklists worden door de makers uitgebreid met allerlei preventieve acties, bijvoorbeeld om te controleren of batterijen nog wel vol zijn, of geheugenkaarten juist niet vol zijn en noem maar op. Het grote voordeel van de checklist is, dat je er niet bij na hoeft te denken en dus ook niet snel iets vergeet.

Voorbeeld checklist

Een voorbeeld van een checklist die ik in de ochtend afwerk als ik Jetje's dag ga plaatsen:


Het is maar even een deel als voorbeeld, de echte lijst is nog aanzienlijk langer, maar je hebt het idee nu wel. Deze lijst voor het plaatsen van een blogartikel is heel handig, omdat er allerlei links op andere sociale media en eigen weblogs en websites geplaatst moeten worden. Daar vergeet je er heel snel een paar van.

Checklists zijn vaak universeel bruikbaar

Het voordeel van checklists is, dat ze vaak vrij universeel zijn. Als ik een checklist "vliegvakantie naar Patagonië" heb gemaakt, dan zal die voor veel mensen bruikbaar zijn. En dat biedt natuurlijk perspectieven als je checklists als content in wil gaan zetten voor je contentmarketing. Zorg voor een paar lege vakjes, dan kan iemand zelf de checklist aanvullen met persoonlijke zaken.

De checklist is handige en nuttige content

Je kunt een checklist maken van echt allerlei dingen die een mens kan doen en waar een aantal stappen na elkaar uitgevoerd moeten worden. Hierin kun je ook zaken opnemen die snel vergeten worden, die de veiligheid vergroten en die helpen om probleempjes te voorkomen. 

Moedig je lezers aan om aanvullingen te geven. Uiteindelijk kun je een hele collectie checklists aanleggen, die je plaatst als content.


Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Contentmarketing is er daar eentje van. Op de website van Team Jetje zijn  vele methoden en technieken voor promotie terug te vinden. Ga dus eens kijken op  https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje





 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten