dinsdag 9 november 2021

Foto's liggen voor de hand op een site voor contentmarketing

Foto's liggen voor de hand op een site voor contentmarketing


  Foto's zorgen er voor dat je content met meer aandacht en belangstelling bekeken zal worden;

  Een nadeel van foto's kan zijn dat ze de nodige tijd kosten om te laden. Dat kan negatief uitwerken op je plaats in de zoekresultaten. Maak je foto's daarom niet te groot;

  Onderzoek heeft uitgewezen dat je eigenlijk een stuk of 10 foto's in een blogpost op moet nemen, wil het een positief effect hebben op je vindbaarheid. Maar dan is die invloed ook wel merkbaar. 

Teksten hebben foto's nodig

Probeer alle teksten die je schrijft flink van foto's te voorzien. Sommige deskundigen op dit gebied  adviseren zelfs tien foto's of meer bij een artikel. Tien foto's lijkt wat veel, maar het cijfer komt uit een onderzoek onder webspecialisten en dan is het misschien niet eens zo vreemd om er toch wat rekening mee te houden.




Beschrijving van je foto's

Zorg er wel voor om je foto's goed te beschrijven als je ze plaatst. Google kan geen plaatjes kijken. Facebook probeert het wel, maar ook dat kan rare verschijnselen opleveren. Dus doe het liever zelf. Vermeld wat er te zien is. Dat klinkt gek, maar het is precies wat de zoekmachine weten wil. 




Het formaat van je foto's heeft invloed op de laadtijd

Maak je foto's niet te groot. Een grote foto kost al snel veel ruimte. En dat zorgt er weer voor dat de website of het weblog langzamer gaan laden. Dat is niet alleen irritant voor de bezoeker, maar ook Google neemt tegenwoordig de laadtijd mee als kwaliteitsfactor voor de zoekmachines. Het is een kwestie van experimenteren wat je goed bevalt. Overigens kan elk fotoprogramma je foto's wel verkleinen en anders is het nog wel mogelijk met verschillende online websites.




Resolutie van foto's

De resolutie van je foto hoeft ook niet groot te zijn. Want zeker de software van Facebook, blogspot en vergelijkbaar weten foto's met hun verkleinsoftware meestal flink in kwaliteit terug te brengen.
Het is dus echt niet nodig om superkwaliteit voor een foto op internet te gebruiken. De standaardresolutie van 72 dpi voor internet is goed genoeg. Als je een hogere waarde gebruikt, zal de social media software het toch weer voor je terugbrengen naar 72. 




Bronnen van foto's

Natuurlijk kun je overal zelf foto's van maken. Voor internet is een vrij simpele camera al snel goed genoeg. De meeste mobiele telefoons hebben een camera die ruim voldoende is voor foto's voor een website. Maar er is ook veel vrij fotomateriaal te koop. Hele websites vol foto's. Sommige websites zijn zelfs gratis. Het nadeel is dan wel dat je niet met uniek fotomateriaal zit, wat je wel hebt als je zelf aan de gang gaat. 


Overigens vinden veel amateurfotografen het een eer als je hun foto ergens voor gebruikt en hebben daar geen enkel bezwaar tegen. Zorg wel dat die uitspraak in een e-mail of zoiets wordt vastgelegd. 

 


Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten