maandag 8 november 2021

Droedels voor lekker visueel ingestelde mensen

Droedels voor lekker visueel ingestelde mensen

    Droedels kennen we allemaal als we regelmatig saaie vergaderingen en presentaties bij moeten wonen. Iedereen maakt ze wel eens;

    Droedels zijn vrij willekeurige tekeningetjes. Maar met enige moeite is er best iets opvallends van te maken;

    Juist omdat dit soort technieken niet veel worden gebruikt, vallen ze op en zeker voor kunstenaars zouden ze weinig moeite moeten geven.



Wat zijn droedels?

Droedels zijn tekeningetjes die een soort visualisatie zijn van een concept. Het bijgaande voorbeeld geeft het wat duidelijker aan.

Droedels bevatten o.a. kleine tekeningetjes en teksten

Droedels worden voorzien van teksten, relevante en niet relevante tekeningen,  pijlen, opsommingstekens en dergelijke, geven richtingen aan, bevatten trefwoorden etc. Ze worden vooral gebruikt door mensen die iets onthouden willen, bijvoorbeeld tijdens een presentatie of een vergadering. En daarna zijn ze heel geschikt om als content te dienen in bijvoorbeeld een verslag van die vergadering.

Voorbeeld van een droedel



voorbeeld droedel

Droedels hebben meerdere toepassingsmogelijkheden

Maar we kunnen ze ook als een vreemd soort inhoudsopgave gebruiken, voor een opsomming en noem maar op. Droedels zijn niet echt gebruikelijk in Nederland, maar met name in Amerikaanse management boeken komen we ze nog wel eens tegen, ook vaak als vergaderverslag.

Een droedel trekt de aandacht

Als je iets bijzonders zoekt voor je content is het waarschijnlijk nog niet zo vreemd om een droedel in te zetten. Dat deze op zal vallen is wel zeker en veel mensen zullen de tijd nemen deze te bestuderen, zeker als hij een stuk ingewikkelder is dan dit simpele voorbeeld dat even snel voor dit weblog is gemaakt. 

Droedels zijn ideaal voor kunstenaars

Dat de droedel door zijn visuele kant uitermate geschikt is voor presentaties van kunstenaars spreekt haast wel vanzelf. Kunstenaars hebben wel iets met dit soort tekeningen en dit is een wel heel praktische toepassing. Het is best opvallend dat we zelfs in de kunstwereld deze spontane uitingen van creativiteit niet wat vaker tegen komen. 

Tot slot

Er zijn behalve de droedel nog vele manieren om je kunst te promoten. Op de websites van Team Jetje zijn er vele terug te vinden. Ga dus eens kijken op https://teamjetje.blogspot.com voor inspiratie of ideeën.




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje



Geen opmerkingen:

Een reactie posten