maandag 8 november 2021

Diashows verdienen meer dan een stoffig imago

Diashows verdienen meer dan een stoffig imago

    Het begrip diashow zal de oudere lezers niet erg aanspreken. De diashow had zonder meer een slecht imago;

    De slechte kanten van die diashows dreigen ook nu nog: Te weinig variatie. Veel en veel te lang. Dia's te lang laten staan. Slaapverwekkende teksten etc.;

    Moderne software om diashows te maken geeft veel mogelijkheden. Gebruik die mogelijkheden dus om het te verlevendigen.



Een diashow heeft soms een wat slecht en stoffig imago

De oudere generatie kent ze nog wel: De diashows waarop vakantiefoto's werden getoond aan belangstellende familieleden. Voor zover ze niet in slaap vielen, want dat gebeurde nog wel eens. Diashows stonden niet bekend om hun flitsende amusement en bij veel mensen gaan de haren al omhoog staan bij het woord alleen al.

Voordelen van een diashow

Toch heeft een diashow mogelijkheden. Je kunt een soort video produceren met een hoeveelheid foto's. Het voordeel is, dat het niet meer ruimte op een webpagina inneemt dan één foto. Het werkt natuurlijk alleen op een website. In een boek kan ik geen diashow opnemen, tenzij die elders staat en die binnengehaald wordt in een pdf formaat. Maar dat gaat nu eventjes te ver. Hier onder staat een simpel voorbeeld van een diashow geleend van het weblog Jetje's dag waarin de eigenaresse van het weblog een worteltaart (carrot cake) aan het bakken is.

 


Powerpoint heeft veel mogelijkheden

Een andere manier is via zogenaamde animatiesoftware of zelf een rotatiemechanisme maken met JavaScript. Dat werkt op zich ook prima en er is geen aanschaf voor speciale software voor nodig. Hier is wel wat speciale kennis gewenst. 

Nog een goed werkende techniek is met Powerpoint. Dit presentatiepakket wordt meegeleverd met Microsoft Office. Dit biedt ook de nodige mogelijkheden om diashows te maken met teksten, overvloeiers, animaties en dergelijke. Het loont om je hier eens in te verdiepen, want als Office gebruiker krijg je er zonder extra kosten veel leuke mogelijkheden bij.

Geluid, teksten en ondertiteling is vaak mogelijk

In een diashow kunnen we bepaalde zaken benadrukken. Bij de meer professionele software kunnen we ook geluid bijvoegen en vaak teksten en ondertitels. Bij de powerpoint oplossing is zelfs heel veel mogelijk. Wel moet de presentatie opgeslagen worden als MP4 via de exportfunctie.  

Samenvattend

De diashow is een vorm van content, die zeer gemakkelijk en goedkoop te produceren is. Deze vorm van content hoort dan ook in de gereedschapskist van elke contentmarketeer en kunstenaar die reclame voor zijn werk wil maken, thuis.

Tot slot

Er zijn vele manieren om je kunst te promoten. Op de verschillende websites van Team Jetje zijn er vele terug te vinden. Dus maak daar gebruik van en ga er op zoek naar een goed idee en een goede suggestie.  Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje



Geen opmerkingen:

Een reactie posten