Dagboeken en logboeken geven lezers inzicht
Achtergrondinformatie is best populair bij veel mensen;
|
||
Door het regelmatig publiceren van voortgang van projecten, bijvoorbeeld door dagboeken of logboeken te laten zien aan de lezers, kunnen we openheid geven;
|
||
Openheid en transparantie zijn weer goed voor een stukje vertrouwen. En dat vertrouwen is dan weer nodig om de omzet te verhogen.
|
Bij projecten, zeker als het om de ontwikkeling van producten of objecten gaat, kan het heel interessant zijn om een dagboek of een logboek te publiceren, waarbij we beschrijven wat de vorderingen zijn, waar we tegenop lopen, wat meevalt, wat tegenvalt etc. Daarmee leggen we een basis voor anderen, die een zelfde soort project willen gaan doen. Een dergelijk dagboek of logboek kan daarmee heel interessant zijn als studiemateriaal.
Een andere variant kan zijn om een bepaald onderwerp bij de kop te pakken en daarover te gaan schrijven. Dat onderwerp kan van alles zijn. Denk aan politiek, sport, wetenschap en noem maar op. Als er maar regelmatig iets over gepubliceerd wordt. Liefst ook in het buitenland, want daar zul je juist de dingen vinden die niet of nauwelijks tot Nederland doordringen. Uiteraard is ook bij een dagboek van belang, dat we niets over gaan schrijven, maar juist een eigen interpretatie geven van wat we gelezen hebben, uiteraard met een mening en andere aanvullingen.
Een speciale variant is het volgen van een bepaald persoon. Dat schuurt enigszins tegen een fanclub aan, maar dat hoeft het niet te zijn.
De praktische voorbeelden liggen in de beeldende kunst natuurlijk voor de hand. Denk aan de opzet van een schilderij. Van de selectie van een doek naar een schets. Van een schets naar een eerste ondergrond. Van een eerste ondergrond naar meerdere lagen. Het afwerken en vernissen van het eindresultaat. Het exposeren van het werk en het uiteindelijke verkopen aan een blije bezitter.
Al deze stappen zijn weer meer in detail uit te werken en het is betrekkelijk eenvoudig om er fotomateriaal bij te plaatsen. Zolang het om tussenresultaten gaat, mag er met een iets lagere kwaliteit foto's worden volstaan, omdat ook het kunstwerk zijn uiteindelijke kwaliteit nog niet bereikt heeft. Ook een dergelijke serie kan voor beginnende kunstenaars interessant zijn.
En dat geldt zeker als het om minder bekende technieken uit de beeldende kunst gaat. Je zou je zelfs voor kunnen stellen, dat je als kunstenaar jezelf een nieuwe techniek eigen gaat maken en je lezers mee laat lezen over je vorderingen. Daar kun je veel in kwijt.
Kortom, dagboeken of logboeken geven zeker in de beeldende kunst veel mogelijkheden, om content van een hoge kwaliteit en met veel praktisch nut voor de lezers, te produceren.
Tot slot
Er zijn vele manieren om reclame voor kunst te maken. En promotie is ook bij kunst van belang. Op de website van Team Jetje zijn veel methoden en technieken voor promotie en reclame terug te vinden. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com om je er verder in te verdiepen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten