zondag 31 oktober 2021

De voordelen van contentmarketing voor jou

De voordelen van contentmarketing voor jou



    Contentmarketing zorgt in elk geval voor bekendheid en een positief beeld bij mogelijke klanten;

    Contentmarketing is weliswaar arbeidsintensief, maar veel verdere kosten zijn er niet aan verbonden. Temeer daar je vaak veel zelf kunt doen;

    Ook zoekmachines zoals Google, zijn gek op goede content en zullen vanzelf klanten in je richting gaan sturen.

In feite is contentmarketing bedoeld, om je lezers vooral te laten zien wat je weet en wat je kunt. Contentmarketing is met name bedoeld om overtuigend te zijn, zonder daarbij nu ook weer te gaan overdrijven. De lezer mag bij contentmarketing nu eenmaal zelf bepalen hoe goed je bent. We gaan die lezer dat niet vertellen. 

Een tweede positief effect is, dat goede content meestal ook wel goed scoort in zoekmachines, zoals Google. Zeker als je content goed gevonden en gelezen wordt, zal Google het ook steeds meer gaan waarderen en je content steeds hoger in hun zoekmachines gaan plaatsen. 

Een ideale situatie, waardoor de kans om mogelijke klanten uit de hoek van de zoekmachines ook toe zal gaan nemen.

voordelen van contentmarketing

Door dit proces nog een beetje te sturen en te activeren door het gebruik van de juiste zoekwoorden en zoekzinnen in onze content, kunnen we via een zijdeur nog heel wat extra verkeer en dus mogelijke klanten binnenhalen.

Nog een bijkomend voordeel is dat jouw merk, je brand om het zo te noemen, ook duidelijk zal gaan profiteren van het positieve beeld dat je content oproept. In feite leiden je klanten en mogelijke klanten zichzelf op. Het beeld dat je zelf verspreidt zal steeds vaster in hun brein gaan zitten. En je hoeft niets te doen en geen kosten te maken om je klanten voor te lichten en op te leiden. Wat wil je nog meer?

Over kosten gesproken, uit verschillende onderzoeken blijkt wel, dat inbound marketing veel goedkoper is, dan outbound marketing. Al is het maar, omdat we waarschijnlijk met minder mensen toe kunnen en die mensen kunnen een grote kostenpost vormen. Denk tegenwoordig ook eens aan de reiskosten die een vertegenwoordiger moet maken.  Kosten besparen is iets dat iedere ondernemer aanspreekt, nietwaar?

Contentmarketing is niet aan tijden gebonden. Het gaat gewoon 24 uur per dag en 7 dagen in de week door. Wat wil je nog meer? Temeer je content over de gehele wereld gaat en je naam in een andere tijdzone wordt opgebouwd, terwijl je zelf in bed ligt. 

Slapend rijk worden komt daarmee behoorlijk dichterbij. 😁


Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten