woensdag 8 juni 2022

Online spelletjes spreken altijd grote groepen aan

Online spelletjes spreken altijd grote groepen aan



    Wie is er nu niet op de computer begonnen met spelletjes?;

    De oude arcadegames blijven populair;

    Van veel oude titels is wel een internetversie te krijgen.



Computerspelletjes zijn altijd populair geweest

Hoeveel mensen zullen hun loopbaan achter de computer begonnen zijn met spelletjes? Het moeten er enorm veel geweest zijn. Ik ben ooit begonnen met "space invaders" maar een paar jaar later ben ik met spelletjes gestopt. Om de een of andere reden konden spelletjes mij nooit zo boeien, maar anderen des te meer. Zonder spelletjes zou de computer nooit zo groot zijn geworden.

Achterhaald qua techniek maar nog steeds populair

Natuurlijk zien we tegenwoordig computerspellen die zo krachtig zijn dat het wel video lijkt. Maar de simpele spelletjes die je in een paar minuten uitspeelt zijn altijd populair gebleven. Ok. het beeld is erg "blokkerig" door een gebrek aan voldoende pixels en de kleuren zijn vaak bizar. Maar vanaf de komst van de VGA monitor werd dat een stuk beter. Omdat we deze spellen vroeger ook vonden in speelhallen of op zijn Engels : Arcades worden deze spellen ook wel arcadegames genoemd.


Een zeer primitieve versie van Space Invaders

Aandachttrekkende content

Daarmee vormen spelletjes een uitstekend medium voor het werken met reclamebanners rondom het spel. Wellicht is er zelfs wat reclame in het spel te integreren.

Een andere manier is om spelletjes weg te geven als iemand inschrijft op onze nieuwsbrief en dergelijke.

Voor het zelf ontwikkelen van spellen zijn tegenwoordig uitstekende zogenaamde "engines" te verkrijgen. Hiermee kunnen we zelf een spel naar eigen goeddunken ontwikkelen. Voor de creatief en wat meer technisch onderlegde personen een prima manier om een zeer effectieve aandachttrekker te realiseren.

Gaat dat u te hoog dan zult u op een freelancer site eens rond moeten kijken voor een programmeur die voor een aanvaardbaar bedrag iets leuks voor u kan knutselen want de mogelijkheden van een eigen spel zijn ongekend.

Space Invaders. Wie kent het niet?

Er zijn de nodige van deze arcadegames omgezet naar een internetversie. Zie bijvoorbeeld op https://www.klassiekspel.nl/spel/Space+Invaders

Een prima vorm van content

Het mag duidelijk zijn dat je nog veel mensen een plezier doet door dergelijke spelen aan te bieden als content. Vele zijn gewoon vanaf internet te spelen.

Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten