zaterdag 14 mei 2022

Quizzen zijn handig om je kennis te testen

Quizzen zijn handig om je kennis te testen



    Een quiz is vooral handig als we boeken schrijven of cursussen en workshops organiseren;

    Het maken van een quiz is niet moeilijk maar is wel veel werk;

    Nadenken over een vraag vereist nadenken en daardoor blijft de stof beter hangen.



Een quiz laat je je kennis testen

Schrijf je boeken of ver een bepaald onderwerp? Of geef je een cursus of een workshop? Dan kan het heel interessant zijn om er een quiz van te maken die je op je website zet. Het levert een prima stuk content op en het houdt je lezers een langere periode op je webpagina vast.

quiz voor cursus perspectieftekenen

Een voorbeeld uit de realiteit

Zelf hebben we een aantal van deze quizzen in de vorm van websites gemaakt. Het zijn in feite heel simpele webpagina's met veel links er in. Een voorbeeld met een veertigtal vragen voor een perspectiefcursus is hier  te vinden. Het voordeel van zelf maken van een dergelijke quiz is dat we alle vragen en antwoorden zelf in de hand hebben. Er wordt geen score bijgehouden. Het is puur bedoeld als een eenvoudige zelftest over het onderwerp perspectief.

quiz voor cursus perspectieftekenen

Zorg voor voldoende teksten op je pagina's

Het is aan te raden de webpagina's van je quiz meer aan te kleden dan hier gebeurd is. Bijvoorbeeld door veel meer toelichting bij zowel goede als foute antwoorden te geven. Dat is niet alleen prettiger voor de ervaring van de lezers maar ook zoekmachines als Google zien liever pagina's met de nodige content er op.

quiz voor cursus perspectieftekenen

Een quiz is weer eens iets anders.

Al met al geeft een dergelijk quiz een goede mogelijkheid voor je lezers om hun kennis te testen. En een quiz is weer eens iets anders. Je komt het in de praktijk niet veel tegen

Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten