donderdag 19 mei 2022

Klantbeoordelingen als service voor je lezers

Klantbeoordelingen als service voor je lezers



    Het grote probleem met klantbeoordelingen is, dat je nooit weet of ze eerlijk zijn;

    Het is bekend dat er bedrijven zijn die niet anders doen dan beoordelingen schrijven tegen betaling;

    Soms worden ze ook gebruikt als drukmiddel om iets van een bedrijf gedaan te krijgen.



klantbeoordelingen verzamelen
Eerst eens even mijn waardering duidelijk maken

Klantbeoordelingen geven een gebied vol valkuilen

Iedereen die iets online bestelt kent het wel: De vraag of je misschien zo vriendelijk zou willen zijn om een beoordeling te schrijven van het product of het bedrijf dat het product geleverd heeft. Vroeger deed men dat ook wel, maar de meeste mensen hebben het inmiddels wel gezien en schrijven alleen nog iets waarover men zich geërgerd heeft. En dat is nu net niet de bedoeling van de klantbeoordeling. (testimonial in het Engels).

Goede testimonials zijn vaak wel te herkennen

Goede testimonials zijn meestal te herkennen aan het feit dat ze vrij oblectief zijn. Ze zijn gebalanceerd en bevatten zowel positieve als negatieve kanten. Ook bevatten ze details die alleen iemand die het product gebruikt kan weten. Is het allemaal erg vaag of overdreven positief of negatief, dan kun je grote vraagtekens zetten achter de waarde van de beoordeling.

Gebruik de speciale diensten van derden

Soms wordt de beoordeling op de eigen site gezet, maar het komt wat geloofwaardiger over as er een website als bijvoorbeeld Trustpilot.com of een collega daarvan,  voor wordt gebruikt. Die hebben de testimonials als corebusiness en hebben ook wel enige mogelijkheden om de kwaliteit in de hand te houden.

Schrijf nooit positieve stukken over jezelf

Natuurlijk is het altijd verleidelijk om zelf positieve verhalen over jezelf en je producten te gaan schrijven, maar doe dat nooit. Als je door de mand valt is je hele online imago voor langere tijd naar de knoppen. En dat risico is gewoon te groot. Wacht liever de goede beoordelingen van derden af.

Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten