vrijdag 13 mei 2022

Infographics helpen om beter inzicht te geven

Infographics helpen om beter inzicht te geven



    Infographics zijn technieken om met name numerieke getallen duidelijk inzichtelijk te maken te maken;

    Infographics worden veel gebruikt bij presentaties. Ze zijn ook goed met PowerPoint te maken;

    Het maken van echt goede infographics is zeker niet eenvoudig. Vaak wordt het maken dan ook uitbesteed.


Er zijn vele templates te vinden. Bijvoorbeeld dit voorbeeld uit Sketchwow


Het is interessant om te leren hoe je goede infographics maakt

Infographics zijn technieken om met name numerieke getallen duidelijk te maken of bijvoorbeeld een rapport samen te vatten. Omdat de data sterk visueel gepresenteerd wordt is het effect vaak vrij duidelijk. Duidelijker in elk geval dan een woordenbrij zoals we die zo vaak tegenkomen.

Er is speciale software voor nodig

Om infographics te maken hebben we software nodig om afbeeldingen, eigen grafische elementen en grafieken eenvouding in een afbeelding samen te voegen. Een programma dat hiervoor nog wel eens wordt ingezet is powerpoint. Maar ook dtp programma's bieden vaak de nodige mogelijkheden.

Ook vinden we op internet speciale software. Een voorbeeld is Canva. Het staat goed bekend, ook voor het maken van infographics maar we hebben er bij team Jetje zelf nog geen ervaring mee.

Uitbesteden is ook altijd mogelijk

Infographics maken is niet eenvoudig. Het vraagt kennis van de materie en van de software om die infographics te maken. Vaak wordt het maken dan ook wel uitbesteed omdat de presentator of degene die ze als content wil gebruiken zelf niet over de noodzakelijke kennis beschikt.

Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje




Geen opmerkingen:

Een reactie posten