vrijdag 13 mei 2022

Instructographics om uit te leggen en samen te vatten

Instructographics om uit te leggen en samen te vatten



    Instructographics maken een grafische uitwerking van handleidingen etc.;

    We komen tegenwoordig complete boeken als instructographics tegen;

    Vooral "hoe doe je..." gidsen zijn heel populair om deze techniek bij te gebruiken.

Template voor een Instructographic of infographic



Is de instructographic Nieuw of niet echt nieuw?

Het zal niemand verbazen dat de instructographics een broertje zijn van de meer bekende infographics die we elders behandelen. Ook hier zien we een groeiende populariteit om ingewikkelde zaken samen te vatten, tot complete boeken aan toe. Instructographics vertellen wat je doen moet. En dat doen ze op een indrukwekkende manier

Instructographics werken goed bij stapsgewijze instructies

Instructographics zijn heel geschikt om stapsgewijze instructies te geven. Denk aan allerlei "Hoe doe je..." gidsen waarin dit prima werkt. Alleen je eigen creativiteit is een beperking maar net als bij het maken van een infographics is het maken van nstructographics uitstekend uit te besteden. En de kans dat je informatie gedeeld wordt is een stuk groter.

Ook complete boeken laten zich samenvatten met een instructographic

Tegenwoordig zijn instructographics ook populair om boeken en dergelijke samen te vatten. We zien steeds meer aanbiedingen van samenvattingen van bekende boeken aangeboden worden, vooral op Facebook en andere social media. Overigens zijn ook mindmaps hier heel bruikbaar voor maar die behandelen we elders op dit blog.

Of de informatieoverdracht net zo goed is als bij het lezen van een boek is de vraag maar het gebruik van instructographics geeft ons in elk geval een snelle indruk.

Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje



Geen opmerkingen:

Een reactie posten