donderdag 19 mei 2022

Stappenplannen zijn handig en tijdbesparend

Stappenplannen zijn handig en tijdbesparend



    Het is natuurlijk handig voor je lezers als ze niet steeds het wiel uit moeten vinden;

    Opdelen van projecten is meestal nodig om ze te blijven overzien;

    Standaardisatie is vaak mogelijk wat veel varianten op kan leveren. Let ook op niches.



Kijk kijk, een standaard stappenplan. Dat is handig

Opdelen in stappen is vaak nodig omdat een project niet te overzien is

Zodra een karwei of project wat groter wordt zitten we al snel met het probleem dat we het niet meer overzien. Plannen wordt steeds lastiger en chaos in lastiger in de hand te houden. Wat dan op ons af komt is het opdelen van het project in afzonderlijke stappen. Je zou het subprojecten of subdoelen mogen noemen, maar het idee is hetzelfde. Hier ligt een bron voor speciale content. Stappenplannen zijn handig omdat je niet steeds het wiel uit hoeft te vinden en ze zijn op hetzelfde moment ook tijdbesparend.

Projecten lijken vaak veel op elkaar wat standaardisatie mogelijk maakt

Veel projecten komen op hetzelfde neer. Als ik een boek wil gaan schrijven dan doe ik dat altijd op dezelfde manier. Ook voor dat boek zal een stappenplan gemaakt gaan worden dat er voor zorgt dat alles op het juiste moment geregeld is. Maar dat stappenplan zal er voor een volgend boek ongeveer hetzelfde uitzien. En voor een volgend boek opnieuw.

Maak een standaard stappenplan als content

Dat vraagt dus om een standaard stappenplan voor het schrijven van een boek. Misschien is er verschil in stappen tussen een fictie en non-fictieboek maar een groot deel zal overeen komen. Komt er te weinig overeen dan is het te overwegen om een tweetal stappenplannen te maken en te publiceren.

Niches bieden vaak nog extra mogelijkheden

Nu nemen we een boek als voorbeeld maar dit is natuurlijk voor allerlei projecten of fysieke klussen te doen. Maak een standaard stappenplan en zet dit als content in je weblog of waar je het maar laten wilt. Denk vooral aan niches. Daar is het allemaal nog wat gespecialiseerder maar dat betekent ook dat daar kansen voor ons liggen.

Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten