woensdag 20 april 2022

Maak verbanden duidelijk met information linking

Maak verbanden duidelijk met information linking



    Zoekmachines als Google geven antwoorden maar geen inzicht, Daar ligt dus nog een hele wereld open voor creatieve denkers;

    Inzicht met een mindmap om die weer te geven zul je niet snel vinden;

    Kijk uit met inbreuk op rechten.



Maak verbanden duidelijk met information linking
Hier lijkt niet veel verband in te zitten, als je het mij vraagt

Koppel bronnen tot een geheel

Heb u een mooie collectie aan interessante en waardevolle bronnen opgebouwd in de loop van de tijd? Dan kun je daar natuurlijk structuur in aan gaan brengen. Bijvoorbeeld door het koppelen van interessante informatie zodat er nieuwe toegangen en nieuwe waardevolle verbanden ontstaan. En dat geeft nieuwe inzichten.

Infomation linking

"Information Linking" noemt men dat in Engelstalige landen. Via internet en zoekmachines zijn dat soort koppelingen vaak nog niet zo eenvoudig te leggen. Die leveren wel antwoorden op gerichte vragen maar dat is niet altijd wat we zoeken. Een zoekmachine die verbanden weet te leggen is er (nog?) niet.

Maak een mindmap

Probeer de structuur die je zo produceert op verschillende manieren te presenteren. Een krachtige manier is bijvoorbeeld door de structuur in een mindmap op te nemen en die ergens als content weer te geven. Werk je in een een goed afgebakede niche? Dan zou het wel eens de moeite waard kunnen zijn om hier een ebook van te schrijven.

Kijk uit voor inbreuk op rechten

Het is verstandig om toestemming te vragen als u stukken tekst van derden op gaat nemen. Schrijf desnoods liever zelf iets op basis van aangeleverde informatie. Een dergelijk ebook heeft wel als groot nadeel dat het snel veroudert. Aan de andere kant geeft dat de mogelijkheid om regelmatig een nieuwe versie uit te brengen waar men zich zelfs op abonneren kan.

Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten